Connect with us

Društvo

Novi angažman ambasadora Crne Gore u Vatikanu!

Published

on

Kako naš portal ima uspostavljenu direktnu komunikaciju sa Mladim papom, koji zaobilazi sve zvanične vatikanske linije komunikacija (čitajte: imamo papin direktan broj u spavaćoj sobi, koji je inače crvene boje), imamo baš veliku ekskluzivu!

Naime, ambasador Crne Gore u Vatikanu, Miodrag Vlahović, počeo je da drži radionice koje nose naziv Mnogo uspješan čovjek (MUČ) koje organizuje, kako nam je nezvanično rečeno, u Sikstinskoj kapeli. Obzirom da se agenda ove radionice čuva u najstrožijoj tajnosti, imali smo velike probleme da je dobijemo.

Ipak, uljudno smo nazvali smo Mladog papu i on nam je bez ikakve frke izdiktirao teme koje će MUČ radionica obuhvatiti. Elem, uvaženi ambasador će polazinicima pojasniti brojne životne trikove, stare dobre fore i šmekerske finese na sljedeće teme:

  • kako da budeš dužan preko milion eura i nastaviš da živiš kao da si dužan ukupno nula eura
  • kako da ladno ispališ banku i postaneš ambasador
  • kako da ne prijaviš prihode nadležnim državnim organima a da nastaviš da radiš kao da se ništa ne događa
  • kako pozajmiti pare na kamatu i ispaliti ljude, te im slati obećavajuća ljubavna pisma.

Cijena kotizacije ambasadorove radionice iznosiće skromnih 666 eura i plaća se isključivo u kešu jer bi u suprotnom suština radionice bila obesmišljena.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

(V)lažne vijesti

Veliki Štrumf:„Ludački pokret prijeti štrumfovskoj državnosti“

Published

on

By

Nakon skandala koji je izbio kada se u crnogorskoj javnosti pojavila fotografija iz jedne osnovne škole iz Bara, na kojoj učenici čitavog odjeljenja drže crteže Velikog Štrumfa uz pozadinske boje već ozloglašene trobojke, vijest je konačno stigla do šume i adrese jednog od nenadanih aktera, čija je tačna lokacija decenijama zvanično nepoznata, ali se smatra da se radi o autonomnoj oblasti zgusnutih pečurkastih građevina u podnožju brda Gorica, iza prednjeg točka desnog bagera.

Prema informacijama do kojih je Finomen došao putem privatnih neiskopanih kanala, Veliki Štrumf je naročito nezadovoljan tumačenjem njegovog izgleda i načina odjevanja na crtežima, koje je nazvao diskriminatornim, rasističkim i politički motivisanim.

„Najoštrije osuđujem zloupotrebu svog lika i ukupnog fizičkog izgleda od strane barskih učenika, očigledno uperenu protiv Štrumf sela. Jasno je da se radi o ludačkom pokretu koji ima namjeru da podijeli i destabilizuje štrumfove, a sa ciljem da poništi štrumfovsko istorijsko nasljeđe“ – objasnio je Veliki Štrumf, prvi štrumf Štrumf sela.

Višedecenijski vođa omalene selo-države, tvrdi da je o događaju saznao prije nekoliko dana kada je na internetu ugledao sopstvenu karikaturu, kako kaže, očigledno zloupotrijebljenu u političke svrhe. Na pitanje zašto se nije odmah oglasio, za našu redakciju je odgovorio:

“Za taj sramni događaj sam saznao tek kasnije. Vidite, Štrumf selo još uvijek nema stabilnu internet vezu sa ostatkom svijeta. U oktobru biće u novembru bi trebalo da bude završen projekat povjeren našem provajderu iz Kine, samo da prvo raspetljamo dio kabla na dionici gdje je bar-Boćare. Osim toga, do sela je stigla vijest o epidemiji koronavirusa, pa smo, po savjetu najstručnijeg tima naših saradnika iz Azije, upozorili štrumfove da ne koriste internet kako ne bi pokupili virus, ali i da stave masku na oči kako bi se dodatno zaštitili. Ja sam je tog dana samo skinuo da vidim vremensku prognozu, oće ovaj mali na skijanje da mi ide. Otvorih po navici Štrumfogram i imao sam šta da vidim.”

Štrumf je dodatno pojasnio da uskoro počinje retrogradni Merkur, a tim danima, kako kaže, ne valja davati izjave za sumnjive portale, izlivati olovo i kratiti nokte na malom i domalom prstu, prva tri su dozvoljena.

Lider minijaturne države odnedavno trpi pritiske u štrumfovskoj javnosti zbog izgradnje 759. privatne stambene zgrade na području brda Gorica, u blizini štrumf naselja Donji bubulj, koja bi po odobrenom planu trebalo da ivičnjakom od parkinga zauzme trećinu teritorije omalenog sela.

Naš sagovornik je demantovao da postoje pritisci i pozvao međuseosku zajednicu da reaguje, te upozorio štrumfove da ne vjeruju svemu što pročitaju na internetu, već da obrate pažnju na (v)lažne vijesti kao jedno od oružja u hibridnom ratu.

“Štrumf selu prijete spoljni uticaji. Napad dolazi sa druge strane bubulja. Bagerima prijete da ugroze korjene štrumfovske državnosti, da počupaju naše pečurkućice. Podrška ovom perfidnom planu je velika propagandna mašinerija na internetu. Zato poručujem svim štrumfovima da ne skidaju maske sa očiju još koji dan. Javiću kad.”

Na pitanje o svom crveno-plavo-bijelom porijeklu i izgledu, najstariji Štrumf (posle Bake i Deke Štrumf) se požalio na probleme koje mu je izazvao čitav događaj: „Insinuacije o mom izgledu i porijeklu su političko spočitavanje. Ja sam glasao za crnogorsku nezavisnost. Ne idem na litije. Najbliže što sam bio hramu je po bureke kod Vukčevića. Ali eno juče mi je osvanula trobojka na pečurci. Puštaju mi „Bože pravde“ pod prozor! Kad krećem na put trpaju mi paradajz u torbu!“

Kada smo zatražili pojašnjenje povodom poslednje izjave, odnosno kako je mogao da glasa na referendumu ako u to vrijeme, kao štrumf, nije imao pravo glasanja, prvi među štrumfovima nije imao komentar.

Nakon razgovora sa Velikim, redakcija Finomena je zatražila uvid u imovinski karton vođe Štrumfova, koji pokazuje nedavnu akviziciju stana, na parceli gdje se odvija izgradnja koja navodno prijeti opstanku Štrumf sela. Izvori bliski komšinici portira jedne podgoričke banke javljaju da je u istom obračunskom periodu na račun Velikog uplaćena značajna suma novca, i to sa kineskog računa.

Kada smo pokušali da dobijemo više informacija o novim saznanjima, Veliki Štrumf je odbio naše telefonske pozive, ali ga je naš fotograf zatekao u blizini gradilišta sa sjevero-zapadne strane brda Gorica.

Prije nego se ubrzano udaljio minijaturnim automobilom marke Opel Insignia, Veliki Štrumf je spustio prozor i viknuo: “Sad!”

Autor: Vladan Đurišić.

Continue Reading

Društvo

MIGODOLAR!

Published

on

By

Zbog nevjerovatnog doprinosa međunarodnoj popularizaciji dolara prilikom sada već čuvene konverzije dolara u euro i afere “Koverat” zbog koje je ulazio kroz dimnjak kod specijalnog tužioca, američka centralna banka je odlučila da emituje posebnu ediciju zelene novčanice koje je nazvala MIGODOLAR.


MIGODOLAR će biti odštampan na posebnom papiru koji se uvezao sa Kipra, dok je tinta autohtono uzgajana u Londonu, blizu Di Kijevog penthausa.

Američki izvori su nam nezvanično saopštili da je posao izrade MIGODOLARA bio lagan, zbog ekstremne fotogeničnosti lika i djela Miga Stijepovića. Dodali su i to da će MIGODOLAR biti odštampan u ukupno 97.500 primjeraka, kako bi novčanica imala autentičnu vrijednost.

Očekuje se da MIGODOLAR urame njegovi drugari aktivisti te da će posluđiti kao podsjetnik za sve podnesene žrtve tokom izbornog procesa.

Continue Reading

Društvo

Ministar Nurković u radnoj posjeti svom kabinetu

Published

on

By

Nakon intenzivnog šestomjesečnog odmora, koji je uključivao opsežno kuliranje milionskih isplata državne pomoći brojnim kompanijama ali i slatkog ignorisanja kašnjenja gotovo svih projekata u njegovoj nadležnosti, ministar saobraćaja i pomorstva je započeo kratku, petominutnu posjetu svom kabinetu, kako bi se upoznao sa njihovim radom.

Naravno, budući da je ekološki osviješćen, naglašenim tonom je upozorio članove svog kabineta da više ne štampaju radne materijale već da mu iste šalju mailom, jer želi da smanji upotrebu papira u javnoj administraciji u cilju smanjenja troškova rada ministarstva. Dodatno je bio prilično neprijatan prema zaposlenim u službi održavanja, kojima je prijetećim tonom naredio da nakon 9 časova ujutru ugase svijetlo u njegovoj kancelariji, čime želi dati još jedan doprinos mjerama štednje koje se sprovode i daju zapažene rezultate.

Ipak, u srdačnom i nadasve konstruktivnom radnom sastanku sa ostalim zaposlenima, ministar je kratko ali nadmoćno konstatovao sljedeće: “Bravo, bravo! Samo tako nastavite! Vi ste lideri!”, nakon čega je – otišao da spava.

Continue Reading

Trending

Zbilja, satira... © 2020 / finomen.me

Važno je znati da je Finomen platforma satirično-humoristični portal. Vijesti koje su objavljene na portalu su izmišljene s ciljem stvaranja satiričko-humorističnog sadržaja te ih stoga ne treba shvatati ozbiljno. Svaka sličnost sa stvarnim osobama, pojavama ili institucijama je slučajna. Osobe iz javnog života, odnosno javne ličnosti se mogu pojavljivati u sadržaju objavljenom na portalu samo kao akteri izmišljenih događaja. Svi njihovi stavovi, radnje, događaji vezani uz njih kao njihove izjave koje se citiraju u tekstu su izmišljeni. >>> pročitajte cjelokupni tekst uslova korišćenja >>>