Connect with us

Uslovi korišćenja

OPŠTI USLOVI KORIŠTENJA

Posjetom,  pristupanjem, pregledom i korišćenjem stranica (dalje u tekstu: Korišćenje)  na adresi www.finomen.me, smatra se kako su posjetioci i korisnici u svakom trenutku upoznati sa ovim Uslovima korišćenja (dalje u tekstu: Uslovi) te da ih u potpunosti razumiju i prihvataju.

Korišćenje Finomen Portala nije namijenjeno osobama mlađim od 18 godina.

Posjetioci i korisnici Portala dužni su redovno čitati Uslove korištenja te se smatra da su korišćenjem Portala ili bilo kojeg njegovog dijela u svakom trenutku upoznati sa važećim Uslovima korišćenja. 

Imamo pravo u svakom trenutku, bez prethodne najave, promijeniti Uslove korištenja Portala. Zadržavamo pravo korisniku ili posjetiocu zabraniti pristup Portalu ili njegovom pojedinom dijelu, ukoliko se ustanovi da je korisnik ili posjetilac kršio ove Uslove korištenja. Finomen platforma zadržava pravo promjene ili ukidanja bilo kojeg sadržaja ili usluge na Portalu ili njegovom dijelu bez obaveze prethodne najave te neće biti odgovoran ni za kakve eventualne posljedice proizašle iz takvih promjena ili ukidanja.

Finomen platforma, povezana društva, partneri i pružaoci usluga ne preuzimaju odgovornost za Vaše korišćenje ovog Portala te Posjetioci i korisnici prihvataju sve rizike koji nastaju iz korištenja te se obavezuju sadržaj koristiti isključivo za ličnu upotrebu i na vlastitu odgovornost.

SADRŽAJ PORTALA

Finomen platforma je satirično-humoristični portal. Vijesti koje su objavljene na portalu su izmišljene s ciljem stvaranja satiričko-humorističnog sadržaja te ih stoga ne treba shvatati ozbiljno. Svaka sličnost sa stvarnim osobama, pojavama ili institucijama je slučajna. Osobe iz javnog života, odnosno javne ličnosti se mogu pojavljivati u sadržaju objavljenom na portalu samo kao akteri izmišljenih događaja. Svi njihovi stavovi, radnje, događaji vezani uz njih kao njihove izjave koje se citiraju u tekstu su izmišljeni.

INFORMACIJE O AUTORSKIM PRAVIMA

Sav sadržaj objavljen na Portalu je zaštićen autorskim pravima, u skladu sa odredbama Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima te drugih propisa u vezi autorskih prava i intelektualnog vlasništva.

Nosilac svih prava iskorišćavanja i ostalih prava na sadržaju koji se nalazi na Portalu je Finomen platforma. Određeni sadržaji na Portalu su preuzeti uz dozvolu nosioca autorskih prava na tom sadržaju. U slučaju eventualne zloupotrebe sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravima trećih osoba, Finomen platforma ne odgovara za takvu zloupotrebu.  Fotografije, video uradci i tekstovi objavljeni na Finomen platformi ne smiju se reprodukovati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka Finomen platforme ili na bilo koji način koji može uzrokovati štetu Finomen platformi ili bilo kojoj trećoj strani. Fotografije, video uradci i tekstovi objavljeni na Portalu mogu se koristiti samo za lične potrebe korisnika i na njihovu vlastitu odgovornost uz poštovanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba.

Pristup Portalu ne daje korisniku ili posjetiocu pravo raspolaganja, izmjene, distribucije ili ponovnog objavljivanja, u cijelosti ili dijelom djela objavljenih na Portalu, bez izričitog pisanog pristanka Finomen platforme, povezanih društava ili trećih osoba, nosioca autorskih prava na istima.

POVEZIVANJE

Zabranjeno je povezivanje sa Portalom ili njegovim dijelom bez izričitog pisanog odobrenja Finomen platforme. Zabranjeno je i povezivanje korišćenjem tehnika kao što je uokviravanje – framing, i preslikavanje – mirroring Portala ili njegovog dijela kao i skupljanje podataka – scrapping, rudarenje podataka – data minning s Portala ili njegovog dijela u bilo kojem obliku.

Portal sadržava linkove između Portala i drugih internetskih stranica kojima upravljaju treće osobe. S obzirom kako Finomen platforma ne može kontrolisati sadržaj drugih stranica, a Uslovi korištenja tih stranica mogu biti različiti s ovima, Finomen platforma ne snosi nikakvu odgovornost za druge stranice, njihov sadržaj i način rada, posebno u pogledu tehnološke sigurnosti tih stranica. Korisnik ili posjetilac je prilikom korištenja drugih stranica dužan koristiti antivirusnu zaštitu te se informisati o Uslovima korištenja drugih stranica.

SIGURNOST

Posjetilac ili korisnik Portala mora biti svjestan činjenice kako prenos podataka putem Interneta ne može biti apsolutno siguran te je na posjetilac ili korisnik odgovoran i dužan preduzeti sve nužne mjere računarske zaštite i provjeriti ispravnost svih datih podataka.

ZAŠTITA PRIVATNOSTI I LIČNIH PODATAKA

Finomen platforma cijeni Vašu privatnost te se obavezuje poštovati anonimnost i privatnost korisnika Portala te će podatke koristiti i obrađivati isključivo u svrhu i namjenu određenu ovim Uslovima.

Finomen platforma sebi omogućava pravo prikupljanja, obrade i objave podataka o korisnicima koji se odnose na način upotrebe web servisa te demografske pokazatelje, ali isključivo bez otkrivanja identiteta korisnika i/ili ličnih podataka koji omogućuju otkrivanje identiteta korisnika. Finomen platforma prikuplja i bilježi podatke o „Internet Protocol – (IP)“ adresi korisnika ili o lokaciji računara za potrebe sistemskog administriranja, rješavanja kvarova ili unapređivanja tehničkih aspekata web servisa. Izdavač će automatizovano bilježiti podatke o navikama korištenja web servisa od strane korisnika, među ostalim i zapisničku datoteku o posjećenosti određenih stranica i/ili sadržaja. Takve podatke Finomen platforma koristiće isključivo u svrhu unapređivanja svoje usluge.

Dodatno, na Portalu koristimo usluge trećih strana, Google Analytics. Pružalac tih usluga koristi tehnologiju kako bi nam pomogli u analizi načina korištenja našeg Portala. Podatke koje te treće strane prikupe (uključujući IP adresu) mogu biti ustupljeni trećim stranama na raspolaganje, kako bi, između ostalog, izvršili analizu korištenja Portala. Da bi ste saznali više o ovom načinu prikupljanja podataka te kako ih možete isključiti, posjetite stranice Google Analyticsa.

KOLAČIĆI (COOKIES)

Kolačić je informacija sačuvano na Vaš računar od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično čuvaju Vaša podešavanja, set up za web stranicu, kao što su odabrani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu Internet browser šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Kako bi ova web stranica radila pravilno te kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unapređenja stranice, u svrhu poboljšavanja vašeg iskustva pregleda, ova stranica mora na vaš računar čuva malenu količinu informacija (Kolačić). Preko 90% svih web stranica koristi ovu praksu, a prema regulativama Evropske unije od 25.03.2011. obavezni smo prije čuvanja Kolačića zatražiti vaš pristanak. Korišćenjem web stranice pristajete na upotrebu Kolačića. Blokiranjem Kolačića dalje možete pregledavati stranicu, no neke mogućnosti neće vam biti dostupne.

Kolačići mogu čuvati širok nivo informacija uključujući lične informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti sačuvana jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računaru. Zadane aktivnosti čuvanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promijeniti Vaša podešavanja Internet browsera da možete sami birati hoćete li zahtjeve za čuvanje kolačića odobriti ili odbiti, uklonite sačuvane kolačiće automatski pri zatvaranju Internet browsera i slično.

Zbilja, satira... © 2020 / finomen.me

Važno je znati da je Finomen platforma satirično-humoristični portal. Vijesti koje su objavljene na portalu su izmišljene s ciljem stvaranja satiričko-humorističnog sadržaja te ih stoga ne treba shvatati ozbiljno. Svaka sličnost sa stvarnim osobama, pojavama ili institucijama je slučajna. Osobe iz javnog života, odnosno javne ličnosti se mogu pojavljivati u sadržaju objavljenom na portalu samo kao akteri izmišljenih događaja. Svi njihovi stavovi, radnje, događaji vezani uz njih kao njihove izjave koje se citiraju u tekstu su izmišljeni. >>> pročitajte cjelokupni tekst uslova korišćenja >>>