Connect with us

Društvo

Dobro poznata igra

Published

on

Prije 30-tak godina, jedan čovjek nije upravljao državom, on se samo igrao klikera i kobalice ispred zgrade. Malo se igrao i žmurke jer kao nije vidio što mu se dešava ispred nosa. Igrao se malkice kauboja i indijanaca, samo su tada pištolji pucali pravom municijom. Potpuno je zanemario igru školice, jer je tada nastupila tranzicija u kojoj se škola nije tražila.

Zato je red da se danas podsjetimo kako je nekad (tačnije devedesetih godina prošlog vijeka) govorio jedan čovjek.

“Naši napori da jugoslovensku krizu riješimo mirnim putem
nijesu urodili plodom zato što smo, kao sagovornika sa hrvatske strane, imali ustaše, licemjere, kriminalce, raspomamljene krvoloke, riječju, plaćenike, čiji je zadatak da razbiju jugoslovensku državu”.

“Oni u tom cilju ne biraju sredstva: vrše genocid nad srpskim narodom, iživljavaju se nad pripadnicima JNA, ucrtavaju nove granice, tzv. nezavisne i naravno, demokratske države Hrvatske. Od Crne Gore bi htjeli Bar, Boku, a našu republiku bi, iz jasnih taktičkih razloga pretvorili u ono ratište, kako bi dekoncentrisali i pažnju javnosti, ali i oružane snage sa svoje teritorije”.

“Hrvatska vlast je, po svaku cijenu htjela rat i – ima ga! Iako nam ratovanje, istorijski gledano, kud i kamo više priliči, izbjegavali smo ga sve dok je to bilo moguće, sve dotle dok ustaške formacije nijesu najdirektnije ugrozile Crnu Goru i živote njenih građana”.

“Kao i uvijek do sada naši neprijatelji obezbijedili su pomoć jednog broja naših dičnih sunarodnika –građana Crne Gore. Ni oni nas ne iznenađuju. Od njih smo sve to već doživjeli. Ne iznenađuje nas, ovoga puta, ni otvorena izdaja Crne Gore i crnogorskog naroda, jer oni odavno u tom narodu nemaju nikakav ugled. Zato će njihova galama, navodno mirotvorna, u suštini, podlo-politikanska i
izdajnička, biti još jedan pucanj u prazno”.

“Nametnuti rat ćemo dobiti, baš kao što smo takve protivnike kao što su oni pobjeđivali čitave naše istorije. Samo ovoga puta ćemo ih pobijediti i završiti zajednički život sa njima, nadam se – za sva vremena. Pri tome, Boka će ostati tamo gdje joj je mjesto , u sastavu Republike Crne Gore, a nadam se da će se u toj diobi i formiranju nove državne zajednice u kojoj ćemo živjeti i granice sa Hrvatskom
povući mnogo prirodnije i logičnije, nego što su to uradili priučeni boljševički kartografi, čiji je, izgleda, jedini cilj bio da nad Crnom Gorom, u dijelu Boke Kotorske, ostave hrvatsko starateljstvo”.

______

Ako vam sve ovo zvuči poznato, ne brinite; ovaj igrač se ponovo igra jedne te iste igre – Ćorave bake.

Društvo

Porastao broj razvoda usljed korona virusa!

Published

on

By

Prema pretposlednjim podacima Uprave za statistiku, u Crnoj Gori je evidentirano drastično uvećanje broja razvoda!

Prema Upravi za statistiku, najčešći uzroci podnošenja zahtjeva za razvod su: nedostatak tema za razgovor, punomasna kosa supružnika (3,2%), konačno kapiranje da se ručak od nedjelje podgrijava do petka, svađa oko nekorišćenja usisivača, nemilosrdna bitka za toalet papir, čarke oko kupanja kućnih ljubimaca kao i sukob oko pranja prozora i kvaka.

Pedantni statističari su evidentirali i jedan pomalo bizaran razlog za razvod: jedan par se mnogo kvarno posvađao zbog ljubomornog histerisanja jednog muškarca usljed činjenice da je žena širila veš u donjem vešu sa trik-majicom i to na petom spratu sedmospratnice. Zapravo, muškarac je doživio nervni slom zbog činjenice da žena nije izašla u njegovom omiljenog donjem vešu u obliku ronilačkog odijela, već je izabrala veš po svojoj volji, što je muškarac protumačio kao napad na njegov krhki ego koji se zbog toga srušio kao kula od karata.

Continue Reading

Društvo

Večeras u 8 aplauz za ministrovu đecu!

Published

on

By

.

Kao što je poznato, svake večeri u 8 sati ljudi izlaze na balkone i aplaudiraju zdravstvenim radnicima koji su na prvoj liniji odbrane i nesebično se bore sa korona virusom, stavljajući u veliki rizik svoj i živote članova svojih porodica. Ipak, večeras se pravi izuzetak – prema našim insajderskim informacijama, svi građani Crne Gore su dobili SMS poruku jednog ministra koji zahtijeva da se večeras aplaudira – njegovoj đeci.

Naime, ministar je insistirao da se jedno veče posveti njegovom podmlatku koji nesebično troši zalihe maski radi promocije na društvenim mrežama.

Kako se na taj način gradi status influensera u doba korone, taj zahtjev je potpuno opravdan, smatraju naši sagovornici iz digitalnih agencija koji se bave brendiranjem influensera a koji su tražili da ostanu anonimni.

“Obzirom da sva ostala bogataška đeca imaju skupe Burberry torbe, Manolo Blahnik cipele, Balenciaga čarape, Louis Vuitton pantalone i Hermes satove, jedini način da se osoba razlikuje od drugih jeste da iskoristi proizvod koji je puno popularan i nema ga dovoljno čak ni u bolnicama”, rekli su nam iz jedne svjetske digitalne agencije.

.

Dodaju i sljedeće: “Ovo je jako pametna aktivnost diferencijacije u strategiji građenja influenserskog brenda. Dugoročno, ovi influenseri će moći da zarađuju velike novce od svojih objava.”

.

Ovim divnim mladim ljudima, koji grabe ka influenserskmi zvijezdama, naši izvori su predložili su i parolu koju treba da prati večerašnji aplauz:

“Zdravstveni radnici, napušite se korone”

Zato, večeras svi na balkone: podržimo ove mlade ljude u njihovoj beskrajnoj ljubavi prema sebi koji prati beskrajan nedostatak saosjećanja prema drugima.

Continue Reading

Društvo

Sjajna vijest: Moguće je odložiti plaćanje rate banci slanjem goluba pismonoše!

Published

on

By

.

Najnovija informacija iz Centralne banke Crne Gore će mnogo obradovati penzionere: ne morate ići u banku, dovoljno je da imate goluba pismonošu koji će umjesto vas ponijeti Vašu saglasnost za odlaganje plaćanja rate.

Naime, kako smo saznali direktno iz CBCG, prema istraživanju koje su sproveli prije pedeset godina, ovo je najlakši put da se banka obavijesti o namjerama klijenta. Prema dobro definisanoj proceduri, banke su u obavezi da naprave golubarnike pored bankomata, kako bi golubovi mogli neometano da slete i donesu pisamce.

Takođe, goluba je moguće poslati i poštom ali se ta procedura ne preporučuje zbog logističkih problema koji bi opteretili protok interneta.

Svi oni koji nemaju golubove, mogu izaći napolje sa malo kukuruza čime bi ih namamili i potom jednostavno ćapili, kako bi ih iskoristili za slanje poruka banci.

Ukoliko nemate goluba i ne izlazite vani, CBCG ozbiljno razmišlja da aktivira “plan B”: aktiviranje par hiljada papagaja koje imaju u trezorskom šteku. Svaki papagaj ima jedinstveni serijski broj, te smatraju da zbog toga neće biti zloupotreba.

Continue Reading

Trending

Zbilja, satira... © 2020 / finomen.me

Važno je znati da je Finomen platforma satirično-humoristični portal. Vijesti koje su objavljene na portalu su izmišljene s ciljem stvaranja satiričko-humorističnog sadržaja te ih stoga ne treba shvatati ozbiljno. Svaka sličnost sa stvarnim osobama, pojavama ili institucijama je slučajna. Osobe iz javnog života, odnosno javne ličnosti se mogu pojavljivati u sadržaju objavljenom na portalu samo kao akteri izmišljenih događaja. Svi njihovi stavovi, radnje, događaji vezani uz njih kao njihove izjave koje se citiraju u tekstu su izmišljeni. >>> pročitajte cjelokupni tekst uslova korišćenja >>>