Connect with us

Društvo

Porastao broj razvoda usljed korona virusa!

Published

on

Prema pretposlednjim podacima Uprave za statistiku, u Crnoj Gori je evidentirano drastično uvećanje broja razvoda!

Prema Upravi za statistiku, najčešći uzroci podnošenja zahtjeva za razvod su: nedostatak tema za razgovor, punomasna kosa supružnika (3,2%), konačno kapiranje da se ručak od nedjelje podgrijava do petka, svađa oko nekorišćenja usisivača, nemilosrdna bitka za toalet papir, čarke oko kupanja kućnih ljubimaca kao i sukob oko pranja prozora i kvaka.

Pedantni statističari su evidentirali i jedan pomalo bizaran razlog za razvod: jedan par se mnogo kvarno posvađao zbog ljubomornog histerisanja jednog muškarca usljed činjenice da je žena širila veš u donjem vešu sa trik-majicom i to na petom spratu sedmospratnice. Zapravo, muškarac je doživio nervni slom zbog činjenice da žena nije izašla u njegovom omiljenog donjem vešu u obliku ronilačkog odijela, već je izabrala veš po svojoj volji, što je muškarac protumačio kao napad na njegov krhki ego koji se zbog toga srušio kao kula od karata.

Društvo

Kandidati za sudije prepisivali stanove!

Published

on

By

Javnost već više dana bruji o prepisivačkim ambicijama zapečenih kandidata za sudije. Izgleda da je to sve zapravo lažna afera, jer se u pozadini krije mnogo ciničan plan!

Naime, naša redakcija je došla do ekskluzivne informacije koju niko nije želio da komentariše: ovi kandidati su zapravo prepisivali stanove za neke državne funkcionere!

Ova afera već dugo potresa jednu zgradu na periferiji Podgorice u kojoj se ovi prepisani stanovi nalaze.

Naš izvor otkriva i nove detalje: stanovi su zapravo fotokopirani i to u koloru, pa pravo na isti stan polaže nekoliko desetina javnih funkcionera, zbog čega je zamalo izbila tuča na sjednici Nacionalnog Radnog Tijela (NRT) za upravljanje prepisanim stanovima. Upravo iz tih razloga, NRT je naložilo vještačenje fotokopir aparata, kako bi se otkrilo koja je kopija stana prva napravljena.

I tu leži pravi razlog kreiranja medijske afere oko banalnog sudijskog prepisivanja na ispitu, zaključuje naš izvor. Jer zna se ko prepisuje presude!

Continue Reading

Društvo

Voli naplaćuje ulaz u sve prodavnice 0,99 eura jer one postaju muzeji

Published

on

By

Napomena: ovo je satirični sajt, sve što pišemo nije tačno!

.

Nakon genijalne odluke da počnu naplatu parkinga ispred hipermarketa u City kvartu, menadžment kompanije je odlučio da povuče veoma mudar potez – počeće naplaćivanje ulaza u svim prodavnicama.

Kako neznačno saznaje naša redakcija, u menadžmentu Volija su shvatili da su njihove prodavnice zapravo muzeji hrane koje kupci u većini slučajeva neće moći da kupi. Dodatno, menadžment Volija se na ovaj korak odlučio zbog prevelikog interesovanja kupaca za brašno, šećer i so, što izaziva pritisak na police koje često pucaju.

“Ovo je samo početak; u narednim danima ćemo početi naplaćivati i izlaz iz supermarketa, jer smo uočili da pojedini kupci spavaju pored vitrine sa sirom i čajnom kobasicom”

Naš izvor otkriva da se razmatra čak i naplata za bacanje pogleda na artikle koji se ne kupuju jer je softver uočio da ljudi sa čežnjom gledaju skuplje artikle i stvaraju gužve kada se grupno i za uspomenu slikaju ispred police sa brancinom, sirom iz ulja i Garnier kremom za ruke.

Continue Reading

Društvo

Korupmirani političari smanjili procenat mita koji traže!

Published

on

By

.

Dobra vijest stiže nam iz neformalnih izvora moći: na sastanku koji je održan ispred otvorenih vrata u zelenom parku, korumpirani političari jednoglasno su usvojili deklaraciju o smanjenju procenta mita koji traže kada namještaju poslove.

U ovom rijetkom trenutku sloge, korumpirani političari su donijeli odluku da unificiraju procenat mita bez obrzira na visinu tendera koji namještaju. Jedan od sagovornika sastanka nam je u povjerenju rekao da je procenat mita fiksiran na 15%, jer se rasklašan život korumpiranih političara mora nastaviti kako ne bi klonuli duhom, zbog čega je prijetila opasnost da prestanu da lažu.

Na ovaj način, korupmirani političari su dali nemjerljiv doprinos u podjeli tereta krize koja prijeti da potpuno razotkrije đe su pošle ukradene milijarde.

Drugi sagovornik nam je prenio pikantne detalje sa sastanka. Tako je jedan od niže rangiranih korumpiranih političara gotovo plakao kada je shvatio da ne može više da se ugrađuje u nabavke, pa je tražio da se za manje nabavke do iznosa od 50.000 eura može tražiti i veći procenat. Iako su bili puni razumijevanja za njegov plač i jecaje, višerangirani korumpirani političari su poručili da svi izdrže ovaj nalet niže korupcije, kako bi kasnije svi mogli više da se ugrađuju u nabavke.

Sastanak je završen tako što je ceh od par hiljada eura plaćen sa račun a državne kompanije iz koje se izvlači najviše para; niko neće ni primijetiti par hiljada eura koji su su fakturisani pod stavkom “pčelinja prsa u sosu od marelice”.

Continue Reading

Trending

Zbilja, satira... © 2020 / finomen.me

Važno je znati da je Finomen platforma satirično-humoristični portal. Vijesti koje su objavljene na portalu su izmišljene s ciljem stvaranja satiričko-humorističnog sadržaja te ih stoga ne treba shvatati ozbiljno. Svaka sličnost sa stvarnim osobama, pojavama ili institucijama je slučajna. Osobe iz javnog života, odnosno javne ličnosti se mogu pojavljivati u sadržaju objavljenom na portalu samo kao akteri izmišljenih događaja. Svi njihovi stavovi, radnje, događaji vezani uz njih kao njihove izjave koje se citiraju u tekstu su izmišljeni. >>> pročitajte cjelokupni tekst uslova korišćenja >>>