Connect with us

(V)lažne vijesti

Vlažna vijest

Published

on

Povodom pokušaja pokislog pivota AP, koji baj-d-vej prima od države CG 3-4.000 eura mjesečno, da bude mnogo bistar pa onda krene da kreše riječi koje izgleda nikako ne razumije, red je da mu se napiše šta zapravo znači riječ “džamahirija”.

“Džamahirija je rođena u Libiji kao Gadafijeva ideja vladavine mnoštva. Riječ je o sekularnom obliku vlasti iz kojeg je religija potpuno isključena. U ovoj vrsti narodne republike žene su po svemu ravnopravne muškarcima (uključene su u politiku i javni život), osnovno i srednjoškolsko obrazovanje obavezno je, a fakultetsko besplatno svima koji to žele. Takođe su besplatne i sve medicinske usluge, dok je bankama zabranjeno sticanje profita pozajmicama.”

Dakle, džamahirija je postojala samo u Libiji. U džamahiriji nema religije, država je sekularna, žene su ravnopravne, školstvo i zdravstvo su besplatni i ne plaćaju se kamate na kredite.

Sasvim jasno, džamahirija se ne može vezati ni za jednu religiju, osim one koja je za AP omiljena – apanažnu.

Continue Reading

(V)lažne vijesti

Članovi NKT se vraćaju u prvi razred osnovne škole

Published

on

By

Na današnjoj vanrednoj sjednici NKT-a, donešena je odluka da se svi članovi NKT vrate u prvi razred osnovne škole.

Ova informacija je našoj redakciji zvačno potvrđena nakon navoda da je Bar zapravo grad na sjeveru Crne Gore.

Posebnu brigu izazvala je informacija da je Cetinje stavljeno u dva regiona (južni i centralni) što jednostavno nije tačno jer se zna da je Cetinje oduvijek bilo na sjeveru Crne Gore!

Očekuje se imenovanje nove učiteljice za članove NKT-a koja dobro poznaje geografiju, sve u cilju istinitog informisanja NKT đaka prvaka o regionima i samoljepljivim sličicama.

Continue Reading

(V)lažne vijesti

Ima se, može se…

Published

on

By

Continue Reading

(V)lažne vijesti

Montenegro airlines otvara avio liniju Pljevlja – Plav – Tivat

Published

on

By

U cilju prevazilaženja situacije nastale korona virusom, agilni menadžment Montenegro airlines se majstorski usudio da uradi nemoguće – otvorio je prvu avio liniju unutar Crne Gore!

Naime, potpisan je novi ugovor o subvenciji težak novih 200 miliona eura koji će finansirati svi građani Crne Gore a sve u cilju povezivanja sjever i jug naše države.

Prva crnogorksa avio linija je multi-linija: avion kreće iz Pljevalja, za 5 minuta slijeće u Plav kako bi pokupio još poneke zainteresovane plus značajan kargo i na kraju, za 15 minuta, naglo aterira u Tivat.

Na ovaj način, nekoliko gradova dobija opciju popunjavanja kapaciteta koji im fale: Pljevljaci stižu u Plav i Tivat, Plavljani mogu nazad do Pljevalja i naprijed do Tivta, dok Tivćani mogu konačno otkriti čari pljevaljskog zagađenja i šarmantnog plavljanskog mentaliteta.

Vrpcu za ovu unikatnu multi liniju nije otvorio niko, jer se ne zna hoće li biti rentabilna. Ipak, prve analize pokazuju da će nacionalni avio prevoznik zaraditi milione eura iako aerodromske piste u Pljevljima i Plavu ne postoje; ali ko će o tome misliti, važna je inovacija.

Continue Reading

Trending

Zbilja, satira... © 2020 / finomen.me

Važno je znati da je Finomen platforma satirično-humoristični portal. Vijesti koje su objavljene na portalu su izmišljene s ciljem stvaranja satiričko-humorističnog sadržaja te ih stoga ne treba shvatati ozbiljno. Svaka sličnost sa stvarnim osobama, pojavama ili institucijama je slučajna. Osobe iz javnog života, odnosno javne ličnosti se mogu pojavljivati u sadržaju objavljenom na portalu samo kao akteri izmišljenih događaja. Svi njihovi stavovi, radnje, događaji vezani uz njih kao njihove izjave koje se citiraju u tekstu su izmišljeni. >>> pročitajte cjelokupni tekst uslova korišćenja >>>