Connect with us

(V)lažne vijesti

Peđa Bošković postao super vojnik – Kapetan Montenegro

Published

on

Ministar odbrane Peđa Bošković postao je prvi crnogorski super vojnik, nakon što je prošao specijalni program koji je u Danilovgradu razvijala Vojska Crne Gore.

“Samo je juče uletio u zgradu gdje testiramo serum i mašinu za pojačavanje snage, fizičkih sposobnosti i čula. Iako još nije do kraja završeno ispitivanje, kazao je: ‘Nemamo vremena, Srbi su uzeli vlast. Moram mašinu pustiti u pogon što prije. Crna Gora je u pitanju.’ Iako smo ga više puta upozorili da mašina, niti kandidati nijesu spremni, on je kazao da nemamo izbora. ‘Ja ću biti kandidat’, izustio je. Pokušali smo da ga odgovorimo od toga. Mršav je, koščat, nije prošao obuku niti pripremu. Ali samo je skinuo sako i košulju i ušao u mašinu. ‘Ne želim da rizikujem ničiji život. Moja odluka – moj život.’ Nevjerovatna hrabrost“, kazao je izvor iz tajne laboratorije, smještene dva sprata ispod zemlje u Danilovgradu.

Tvrdi da je struja nestala u Danilovgradu i Podgorici u trenutku kada su okrenuli sklopku. Bošković je, kaže, vrištao na sav glas, dok je zvuk mašine djelova kao da ga prži. To je trajalo pola sata.

“Kada smo otvorili mašinu, mislili smo da ministra nećemo naći živog. Međutim bio je čitav, ali bez svijesti. U tom trenutku upala je grupa naoružanih ljudi, uniformisanih, koji su tvrdili da su nova vlast i da cijela laboratorija sada pripada njima. Kazali su da rade za Vojvodu Trobojku (kasnije se ispostavilo Andriju Mandića). Tada je iz mašine iznenada iskočio Bošković, viši za pola metra, vidno mišićav, fizički okretan… Bukvalno je razbacao grupu uniformisanih nepoznatih lica, a učinilo mi se da je par puta izbjegao metke kao u Matriksu. Samo nam je rekao da izađemo iz prostorija i bježimo što dalje možemo. Kada sam čuo prasak znao sam da je uništio laboratoriju kako ne bi pala u ruke neprijatelju“, kazao je izvor Finomena.

Kako saznaje naš portal Bošković je uzeo alijas Kapetan Montenegro i okupio je svoj tim “Lelekačkih Komita”. Oni su se odmetnuli u šume, uz zavjet da će vratiti iskonsku Crnu Goru. Bošković je obećao da će poraziti neprijatelje okupljene oko Vojvode Trobojke i vratiti vlast istinskom vladaocu Crne Gore – Milu Đukanoviću.

by Čađo

(V)lažne vijesti

Vuković: Novi centralni trg će privući plivače i pecaroše

Published

on

By

Gradonačelnik Glavnog grada Podgorice Ivan Vuković tvrdi da je prezadovoljan novim idejnim rješenjem za Trg Nezavisnosti, pogotovo jezerom u centralnom dijelu trga.

On je kazao da će jezero biti slano kako bi privuklo plivače, ali i strastvene ribolovce.

“Moja ideja je bila da cijeli trg iskopamo i napravimo jezero, ali se arhitektama to nije dopalo, a ja sam samo gradonačelnik. Ali će i ovo biti dovoljno veliko za kupače, koji su do sada plivali u postojećoj fontani, ubacićemo i morskih i jezerskih riba, da pecaroši imaju šta da love, možda i neki čamac za obilazak jezera, vidjećemo. Svakako će sve to biti turistička atrakcije”, kazao je Vuković.

On je pojasnio da su projektom već predviđene ležaljke i stolice, a za to će morati da se raspiše tender.

“Raspisaćemo tender za Plažu Nezavisnosti pa ko ponudi dobru cijenu daćemo mu je u zakup. Plaža će podrazijevati plažni bar, izdavanje ležaljki i čuvara plaže. Mislili smo da iz jezera ide neka muzika, ali to su već uradili u okupatorskom Beogradu, a mi želimo da budemo originalni”, istakao je Vuković.

Planirano je da plaža i jezero radi tokom cijele godine, zbog čega bi ugradili grijače u jezeru.

“Zamislite doček Nove godine uz kupanje na gradskom trgu. Genijalno!”, zaključio je Vuković.

ByČađo

Continue Reading

(V)lažne vijesti

Nova mjera NKT: Naručivanje kafe preko dimnih signala?

Published

on

By

Kako nezvanično saznajemo od odlazećeg predsjednika NKT-a, Milutina Simovića, danas je ovo tijelo donijelo odluku o novom načinu naručivanja kafe korišćenjem dimnih signala i to 6G mrežom!

Elem, u želji da omladini izbije telefone iz ruku i istovremeno smanji transmisiju virusa, doskorašnji šef NKT-a se sjetio drevne tehnike komunikacije – dimnim signalima.

Kako bi svoj genijalni plan sproveo u djelo, tajnom nabavkom naručeno je pola miliona specijalnih pepeljara koje proizvode tamne dimne signale tako što gosti – puvaju u njih. U zavisnosti od dužine puvanja a samim tim i dimnog signala, šanker-konobar koji pomno prati goste u lokalu, priprema razne forme omiljenog napitka.

Tako će za dojč trebati tri kratka i 2 duga dimna signala u naizmjeničnom nizu. Kratki espresso, logično, naručićete jednim kratkim signalom, dok ćete najviše morati da puvate za Ness kafu: dvjesta puta brzo, jednom kratko.

Lucidno rješenje predsjednika NKT-a su prvobitno podržali svi članovi ovog tijela, vertikalno klimajući glavom na genijalni prijedlog odlazećeg predsjednika. Ipak, čim je najavio ostavku, članovi NKT-a su mu rekli da mu je ideja preglupa i da se dosta zajebavao sa svima njima, na što je odlazeći predsjednik odgovorio refrenom “Mali signali, su SOS za ljubav”.

Continue Reading

(V)lažne vijesti

NKT zabranio rad NKT-u

Published

on

By

Ekskluzivno: na jutrošnjoj telefonskoj sjednici NKT-a, donešena je jednoglasna odluka da se zabrani rad NKT-u.

Kako naši pouzdani izvori javljaju, na jutrošnjoj sjednici NKT je bilo jako napeto. Javljeno nam je da došlo do verbalnog sukoba između mikrofona i jednog člana NKT-a, nakon čega je mikrofon napustio sjednicu.

Nakon ovog incidenta, svi predmeti iz kancelarije u kojoj se održavaju sjednice NKT-a, užurbano su napustili svoja radna mjesta. Tako je stolica bijesno izašla bez riječi, dok je podmetač za čaše burno negodovao ka predstavnicima struke.

Stolovi su mirno napustili skup uz škripu nogara, dok je najglasniji u kritici bio – čivikul. “O meni sve visi, a vi ne date mikrofonu da se čuje”, grmio je čuviluk.

Nakon ovih čudnih dešavanja, članovi NKT-a su ostali i bez odjevnih predmeta i čarapa, te su ostali ogoljeni u bade mantilima iz welnessa hotela Maestral.

Na kraju, članovi NKT-a su konačno shvatili da su brutalno ogoljeni, te da njihove odluke nemaju nikakvog smisla čak ni kod beživotnih administrativnih predmeta a kamoli kod ljudi, zbog čega su se – samoraspustili.

Continue Reading

Trending

Zbilja, satira... © 2020 / finomen.me

Važno je znati da je Finomen platforma satirično-humoristični portal. Vijesti koje su objavljene na portalu su izmišljene s ciljem stvaranja satiričko-humorističnog sadržaja te ih stoga ne treba shvatati ozbiljno. Svaka sličnost sa stvarnim osobama, pojavama ili institucijama je slučajna. Osobe iz javnog života, odnosno javne ličnosti se mogu pojavljivati u sadržaju objavljenom na portalu samo kao akteri izmišljenih događaja. Svi njihovi stavovi, radnje, događaji vezani uz njih kao njihove izjave koje se citiraju u tekstu su izmišljeni. >>> pročitajte cjelokupni tekst uslova korišćenja >>>