Connect with us

Politika

Vlada Crne Gore tagovala sve punoljetnje građane sa po 200 eura!

Published

on

Kako je Twitter platforma idealna za inkognito širenje pojedinih (ne)zvaničnih spiskova kojim se krše nekakva ljudska prava, Vlada Crne Gore je došla na genijalnu ideju da digitalno odriješi državnu kesu para a da je to ništa ne košta.

Naime, neko je predložio a Vlada ekspresno usvojila uredbu da se svi punoljetni građani Crne Gore taguju na Twitteru sa po 200 eura uz hashtag #vratimeni200eura. Na taj način, Vlada je punoljetnim građanima učinila ćef da će im kao dati novce, ali im nije završila posa’ jer im pare baš nikad, nikad neće dati. A ako se nekome greškom uplati 200 eura, taj će morati da ih vrati. Sa kamatom, podrazumijeva se.

“Želimo da SVI punoljetni građani Crne Gore budu digitalno pomaženi sa finansijskim personalizovanim tvitom”, istakao je premijer prilikom slanja prvog tvita.

Vlada je mislila i na maloljetne građane: svima će poslati po jedan veliki LAJK. Digitalni i velik, naravno.

Za implementaciju ovih mjera zaduženi su svi koji imaju Twitter, vole da šire lažna obećanja i uživaju u konstantnoj gradnji Potemkinovih sela bez pardona.

Politika

Kim Džong Un je novi član DPS-a!

Published

on

By

Kako Finomen redakcija nezvanično saznaje, novi član DPS-a je niko drugi do lider Sjeverne Koreje, Kim Džong Un.

Naime, nakon nedavnih događaja u Budvi koje je netremice posmatrao uz kineske kokice, Kim Džong Un je shvatio da je njegova cijela politička karijera bila uzaludna.

Tek kad je vidio da SDT može hapsiti koga god oće i do mile volje držati u pritvoru, sabrao je dva i dva te odlučio da se učlani u partiju koja je sve to omogućila – DPS.

Kim je u tajnom razgovoru za naš portal izjavio da je spreman da uči od najboljih majstora manipulacije jer je bio oduševljen načinom na koji je gađanje djece suzavcem od strane policije zapravo pripisano protestantima. Tiho nam je šapnuo da to ne bi moglo da prođe ni u Sjevernoj Koreji te da je spreman da uči od najboljih Spin majstora i zamjenivača teza.

Članska karta se uveliko priprema, a Kim slijeće u Crnu Goru 28. Avgusta, kako bi naučio kako se kradu izbori jer ni njegova demokratija ne može da shvati ovoliki broj glasova za DPS.

Continue Reading

Politika

Vlada odlučila: Karantin za oboljele od korona virusa će biti smješten u zgradi Skupštine Crne Gore!

Published

on

By

Vanredna vijest: Nakon dugog vijećanja i pritiska međunarodne zajednice, Vlada Crne Gore je prelomila i odlučila da karantin za oboljele od korona virusa bude – zgrada Skupštine Crne Gore.

.

U žučnoj ali korektnoj raspravi, najviše vremena su koristili poslanici vladajuće koalicije, koji su svi do jednog ponavljali isto: “Borba za građane je na prvom mjestu; ako virus treba da udari na Crnu Goru, neka udari na nas”.

Kako doznajemo, poslanici su gotovo jednoglasno usvojili Vladin predlog; jedini glas protiv je imao poslanik Andrija Popović, jer je ovim potezom konačno pobijena njegova dobro poznata teza da “poslije tucanja, nema kajanja”.

Uprkos ogromnom riziku koji ovakva odluka nosi, poslanici su odlučni da ostanu u zgradi Skupštine i u njoj donose zakone uz pomoć bijelog luka, kolašinske krtole i domaćeg ajvara iz Zete. Zbog velikih mjera bezbijednosti, ispred zgrade Skupštine je instaliran masivni šator u kome će se organizovati konferencije za štampu o radu Skupštine dok traje karantin, kojima će prisustvovati zaposleni u Skupštini ali ne i poslanici.

Naime, postoje realna bojazan da građani Crne Gore zaborave na poslanike, jer tokom trajanja karantina poslanicima neće biti dozvoljeno pojavljivanje na televiziji, zbog mogućeg prenošenja zaraznog virusa.

Continue Reading

Politika

Stvorena je nova država na prostorima EX YU, evo ko će biti prvi predsjednik!

Published

on

By

Milo Đukanović će biti na čelu nove države koja će ujediniti sve države regiona koje još nijesu ušle u EU, potvrđeno je našoj redakciji iz više nezvaničnih  briselskih izvora. Prema našem izvoru, nova država nosi naziv Pandorija.

Naime, Đukanović će biti izabran za prvog predsjednika Pandorije zbog nevjerovatne sličnosti njegovog imena sa čuvenim nadimkom Josipa Broza – Tito. Elem, nezavisna stručna komisija EU eksperata je nakon 6 mjeseci intenzivnih analiza, utvrdila da čak 50% imena “Milo” korespondira sa nadimkom “Tito”, zbog čega je i predložila Evropskoj komisiji imenovanje Đukanovića za prvog predsjednika nove države.

Dodatne argumente ovoj nespornoj analogiji daje i činjenica da su u ovom slučaju slični samoglasnici I i O, iz imena Milo i Tito. Evropske diplomate raduje ovako strukturirana samoglasnička vizija države Pandorije, što će olakšati ulazak regiona u EU već naredne godine.

Naš izvor napominje da je izbor Đukanovića za prvog predsjednika Pandorije protekao u atmosferi prijatnog linča, zanimljivih teških uvreda i suptilnih gaženja ugleda sagovornika. Ipak, sve se na kraju završilo gromkim aplauzom te se novi uspjeh zalio sa 15 flaša Dom Perignona ali i glasnim smijehom zbog postignutog jednoglasnog dogovora.

Na kraju, naš izvor otkriva i jednu pikanteriju kada su se stvari otele kontroli: sve zvanice je zabavljao niko drugi do – Šanta Panta.

Continue Reading

Trending

Zbilja, satira... © 2020 / finomen.me

Važno je znati da je Finomen platforma satirično-humoristični portal. Vijesti koje su objavljene na portalu su izmišljene s ciljem stvaranja satiričko-humorističnog sadržaja te ih stoga ne treba shvatati ozbiljno. Svaka sličnost sa stvarnim osobama, pojavama ili institucijama je slučajna. Osobe iz javnog života, odnosno javne ličnosti se mogu pojavljivati u sadržaju objavljenom na portalu samo kao akteri izmišljenih događaja. Svi njihovi stavovi, radnje, događaji vezani uz njih kao njihove izjave koje se citiraju u tekstu su izmišljeni. >>> pročitajte cjelokupni tekst uslova korišćenja >>>