Connect with us

Politika

Stvorena je nova država na prostorima EX YU, evo ko će biti prvi predsjednik!

Published

on

Milo Đukanović će biti na čelu nove države koja će ujediniti sve države regiona koje još nijesu ušle u EU, potvrđeno je našoj redakciji iz više nezvaničnih  briselskih izvora. Prema našem izvoru, nova država nosi naziv Pandorija.

Naime, Đukanović će biti izabran za prvog predsjednika Pandorije zbog nevjerovatne sličnosti njegovog imena sa čuvenim nadimkom Josipa Broza – Tito. Elem, nezavisna stručna komisija EU eksperata je nakon 6 mjeseci intenzivnih analiza, utvrdila da čak 50% imena “Milo” korespondira sa nadimkom “Tito”, zbog čega je i predložila Evropskoj komisiji imenovanje Đukanovića za prvog predsjednika nove države.

Dodatne argumente ovoj nespornoj analogiji daje i činjenica da su u ovom slučaju slični samoglasnici I i O, iz imena Milo i Tito. Evropske diplomate raduje ovako strukturirana samoglasnička vizija države Pandorije, što će olakšati ulazak regiona u EU već naredne godine.

Naš izvor napominje da je izbor Đukanovića za prvog predsjednika Pandorije protekao u atmosferi prijatnog linča, zanimljivih teških uvreda i suptilnih gaženja ugleda sagovornika. Ipak, sve se na kraju završilo gromkim aplauzom te se novi uspjeh zalio sa 15 flaša Dom Perignona ali i glasnim smijehom zbog postignutog jednoglasnog dogovora.

Na kraju, naš izvor otkriva i jednu pikanteriju kada su se stvari otele kontroli: sve zvanice je zabavljao niko drugi do – Šanta Panta.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Društvo

Ministar Nurković u radnoj posjeti svom kabinetu

Published

on

By

Nakon intenzivnog šestomjesečnog odmora, koji je uključivao opsežno kuliranje milionskih isplata državne pomoći brojnim kompanijama ali i slatkog ignorisanja kašnjenja gotovo svih projekata u njegovoj nadležnosti, ministar saobraćaja i pomorstva je započeo kratku, petominutnu posjetu svom kabinetu, kako bi se upoznao sa njihovim radom.

Naravno, budući da je ekološki osviješćen, naglašenim tonom je upozorio članove svog kabineta da više ne štampaju radne materijale već da mu iste šalju mailom, jer želi da smanji upotrebu papira u javnoj administraciji u cilju smanjenja troškova rada ministarstva. Dodatno je bio prilično neprijatan prema zaposlenim u službi održavanja, kojima je prijetećim tonom naredio da nakon 9 časova ujutru ugase svijetlo u njegovoj kancelariji, čime želi dati još jedan doprinos mjerama štednje koje se sprovode i daju zapažene rezultate.

Ipak, u srdačnom i nadasve konstruktivnom radnom sastanku sa ostalim zaposlenima, ministar je kratko ali nadmoćno konstatovao sljedeće: “Bravo, bravo! Samo tako nastavite! Vi ste lideri!”, nakon čega je – otišao da spava.

Continue Reading

Društvo

Novi angažman ambasadora Crne Gore u Vatikanu!

Published

on

By

Kako naš portal ima uspostavljenu direktnu komunikaciju sa Mladim papom, koji zaobilazi sve zvanične vatikanske linije komunikacija (čitajte: imamo papin direktan broj u spavaćoj sobi, koji je inače crvene boje), imamo baš veliku ekskluzivu!

Naime, ambasador Crne Gore u Vatikanu, Miodrag Vlahović, počeo je da drži radionice koje nose naziv Mnogo uspješan čovjek (MUČ) koje organizuje, kako nam je nezvanično rečeno, u Sikstinskoj kapeli. Obzirom da se agenda ove radionice čuva u najstrožijoj tajnosti, imali smo velike probleme da je dobijemo.

Ipak, uljudno smo nazvali smo Mladog papu i on nam je bez ikakve frke izdiktirao teme koje će MUČ radionica obuhvatiti. Elem, uvaženi ambasador će polazinicima pojasniti brojne životne trikove, stare dobre fore i šmekerske finese na sljedeće teme:

  • kako da budeš dužan preko milion eura i nastaviš da živiš kao da si dužan ukupno nula eura
  • kako da ladno ispališ banku i postaneš ambasador
  • kako da ne prijaviš prihode nadležnim državnim organima a da nastaviš da radiš kao da se ništa ne događa
  • kako pozajmiti pare na kamatu i ispaliti ljude, te im slati obećavajuća ljubavna pisma.

Cijena kotizacije ambasadorove radionice iznosiće skromnih 666 eura i plaća se isključivo u kešu jer bi u suprotnom suština radionice bila obesmišljena.

Continue Reading

Politika

Duško Marković poslao piće Canetu iz Partibrejkersa

Published

on

By

U želji da proširi bazu ljudskog kapitala koji će koristiti u pregovorima sa EU, predsjednik Vlade je poslao piće Zokiju Kostiću Canetu iz kultne beogradske Partibrejkersa. 

Na ovaj gostoljubivi čin, Cane je šmekerski odgovorio pitanjem “Hoću da znam”. Premijer ga je uputio na Zakon o slobodom pristupu infromacijama jer zna da Cane nikad neće saznati odgovor. Ni na jedno pitanje.

Continue Reading

Trending

Zbilja, satira... © 2020 / finomen.me

Važno je znati da je Finomen platforma satirično-humoristični portal. Vijesti koje su objavljene na portalu su izmišljene s ciljem stvaranja satiričko-humorističnog sadržaja te ih stoga ne treba shvatati ozbiljno. Svaka sličnost sa stvarnim osobama, pojavama ili institucijama je slučajna. Osobe iz javnog života, odnosno javne ličnosti se mogu pojavljivati u sadržaju objavljenom na portalu samo kao akteri izmišljenih događaja. Svi njihovi stavovi, radnje, događaji vezani uz njih kao njihove izjave koje se citiraju u tekstu su izmišljeni. >>> pročitajte cjelokupni tekst uslova korišćenja >>>