Connect with us

Ekonomija

Selotejp E3 žalba

Povodom vijesti da će kineske vlasti napraviti bolnicu za 5 dana kako bi izolovale korona virus, prema našim nepotpunim i nepotvrđenim informacijama, kompanija E3 iz Podgorice je uputila najoštriji protest ambasadi NR Kine u Podgorici, jer kineske vlasti nisu poštovali tenderske procedure.

Published

on

hospital

Naime, konsultanti iz E3 su u pismu istakli da bi oni bili u stanju da produže tender za izgradnju bolnice makar na nekoliko godina jer selotejp na nalogu za izgradnju bolnice nije bio adekvatne snage lijepljenja.

Iako im je sa visokih mjesta sugerisano da bi odlaganje izgradnje bolnice izazvalo širenje korona virusa kojom bi se ugrozilo čak i opstanak ljudske vrste na planeti Zemlji, iz kompanije E3 su insistirali da se sprovede tender za izgradnju bolnice kako bi oni mogli da ulože nekoliko žalbi jer žele da “iskoriste svoje zakonsko pravo” i ne zanimaju ih “nagađanja o nestanku ljudske vrste jer nisu utemeljena na međunarodnim analizama koje praktikuju”.

Prema neupućenim nediplomatskim izvorima, dopis E3 konsultanata prijeti da izazove međunarodni skandal, pa će se o njemu raspravljati na posebnoj sjednici Ujedinjenih nacija i Svjetske zdravstvene organizacije.

Do tada, postavlja se pitanje da li će E3 nastaviti saradnju sa kineskim investitorima?

Društvo

Startup-er otvorio firmu

Published

on

By

Mlađani lik koji je nedavno napunio 22 godine a svaki dan prisutan u svim medijima pričom o start up i prednostima preduzetništva, uspješno je registrovao firmu prije 2 mjeseca. 

Ipak, nakon 60 dana iskustva u realnom poslovanju istu je ugasio, jer je shvatio da je masu bolje da brblja o tome kako treba pokrenuti biznis i biti preduzetnik, jer nije znao da treba da plati poreze, plate, dobavljače, struju, vodu, telefon i ostale troškove. 

Kako nam je zvanično potvrdio, kap koja je prelila čašu je trenutak kada je angažovao sam sebe da riješi problem u svojoj sopstvenoj firmi jer nije bio zadovoljan praznom pričom koju je sam sebi prodavao.

Zbog svega navedenog, čvrsto je odlučio da pusti bradu, opali tetovažu na vratu i vrati se mačo priči o preduzetništvu, start up zajednici i miru u svijetu.

Continue Reading

Ekonomija

Snima se španska serija o crnogorskoj statistici

Published

on

By

Kako bi se dočarala potpuna dinamika crnogorske ekonomije, na posljednoj sjednici Vlade donešena je odluka o snimanju španske serije na temu crnogorske statistike!

Glavna rola je povjerena najbrže rastućoj Stopi rasta BDP, dok mu naivnu suprugu glumi Stopa Nezaposlenosti. Za ulogu zaovičića je zadužen tmurni i pokvareni Deficit Platnog Bilansa, dok zlu maćehu igraju nenadmašni Prihodi od Turizma a glavnog negativca igra famozna Stopa Inflacije.

Ukratko, ova saga će biti prepuna neočekivanih obrta, lažnih dilema, igara moći i jedne nježne ljubavne priče između Stope Inflacije I Stope rasta BDP.

Sporedne uloge u ovoj nevjerovatnoj sagi igraju đeca iz vrtića Đina Vrbica, kako bi se ukazalo na neophodnost uvođenja statistike u male glave velikih sanjara.

Planirano trajanje serije je 10 sezona sa po 52 epizode po sezoni, kako bi se prikupilo dovoljno podataka o širenju zenica gledalaca.

Continue Reading

Društvo

Penzioneri najavljuju podršku smanjenju penzija

Published

on

By

Imajući u vidu složenu ekonomsku situaciju i činjenicu da je nabavka 8 guma za državne Majbahe koštala 28.000 eura, Udruženje penzionera se složilo sa sopstvenim prijedlogom da se penzije smanje za 25%, kako bi i oni dijelili teret krize, čime bi pokazali solidarnost sa intenzivnim prosipanjem državnih para u luksuzne potrebe javnih funkcionera.

Naime, razmatrajući podatke o masovnim nepotrebnim službenim putovanjima, privatnim ručkovima na kojima su se bucali škampi, brancin i po koje jagnje kao i skupim provodima na egzotičnim destinacijama određenih javnih funkcionera a što se sve platilo na račun poreskih obveznika, Udruženje penzionera se jednoglasno slaže da se smanje penzije za predloženih 25% a sve u cilju da se luksuzni način života pojedinih funkcionera nikako ne mijenja. 

U dinamičnoj raspravi koja je trajala nekoliko minuta, bilo je dodatnih glasova razuma koji su predlagali da se penzije čak ne isplaćuju godinu dana, čime bi penzioneri još jednom pokazali privrženost reformama i uzaludnom ali elegantnom trošenju državnih novaca.

U zaključnim razmatranjima, posebno se ističu pozitivni primjeri prekomjernog trošenja državnog novca od oko dvadesetak miliona eura godišnje, što znači da su ” državni funkcioneri uredno nastavili sa beskrupuloznim trošenjem državnih novaca u lične svrhe a što Udruženje maksimalno podržava”. 

Na kraju, iz Udruženja penzionera naglašavaju da će uvijek pružati podršku bahaćenju javnih funkcionira, pa makar to bilo i preko njihovih leđa i tankih buđelara.

Continue Reading

Trending

Zbilja, satira... © 2020 / finomen.me

Važno je znati da je Finomen platforma satirično-humoristični portal. Vijesti koje su objavljene na portalu su izmišljene s ciljem stvaranja satiričko-humorističnog sadržaja te ih stoga ne treba shvatati ozbiljno. Svaka sličnost sa stvarnim osobama, pojavama ili institucijama je slučajna. Osobe iz javnog života, odnosno javne ličnosti se mogu pojavljivati u sadržaju objavljenom na portalu samo kao akteri izmišljenih događaja. Svi njihovi stavovi, radnje, događaji vezani uz njih kao njihove izjave koje se citiraju u tekstu su izmišljeni. >>> pročitajte cjelokupni tekst uslova korišćenja >>>