Connect with us

Društvo

Sve opozicione partije su programe usmjerili najviše na radnike “Čistoće”

Published

on

Nakon što je u javnost izašlo da su radnici “Čistoće” za predsjedničku kampanju Mila Đukanovića uplatili 18.000 eura, opozicija je promijenila svoj način i pravac borbe.

Više izvora portala Finomen primijetilo je aktiviste i članove opozicioni partija kako, u više smjena, održavaju gradske ulice čistim, prazne kante za otpad ili, pak, sa radnicima “Čistoće” doručkuju burek i jogurt.

“Mi smo se uvijek trudili da građanima ponudimo bolji program i bolju vlast i tako dokažemo da smo kvalitetniji od Đukanovića i njegovog DPS-a. Dugo nijesmo znali tajnu njegove političke dugovječnosti, ali smo shvatili da je u stvari ključ u podrški radnika ‘Čistoće’. Ko osvoji radnike “Čistoće”, osvojio je Crnu Goru”, kazao je jedan od aktivista opozicije koji je ručno skupljao otpad sa trotoara.

Drugi aktivista tvrdi da je živio u zabludi da radnici “Čistoće” žive na granici siromaštva i sa najmanjim stepenom odlučivanja, dok je realnost drugačija.

“Oni u stvari vladaju iz sjenke. Imaju ogromno bogatstvo, postavljaju i smjenjuju Vlade, sve kontrolišu i svime upravljaju. Non stop su na ulicama, šta im omogućava potpuni uvid u društvo”, kazao je on.

Zato su predstavnici opozicije u Skupštini Crne Gore već na posljednjem zasijedanju tražile da se povećaju plate radnicima “Čistoće” i poboljšaju njihovi uslovi za rad. Oni će se, tvrde izvori Finomena, umjesto na sve birače, za ove izbore usmjeriti samo na ljude koji naš grad čine čistijim. 

Jedan od radnika “Čistoće” kaže da ga je prijatno iznenadila pažnja opozicionih partija. 

“Juče mi je došao jedan opozicionar da traži donaciju i toliko je bio mio da sam mu odmah dao 3.000 eura. Do sada mi je dolazio samo Milo i gotovo svaki put plakao na ramenu, molio da spasim njega i Crnu Goru. Uvijek mi ga bude žao i dam mu tu do 5.000 eura plus bakšiš”, rekao je on. 

Društvo

Đukanović dva dana nije spavao, strah ga je da se probudi u Srbiji

Published

on

By

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović ne može da spava, nakon što je njegova Demokratska partija socijalista (DPS) poslije 30 godina izgubila na parlamentarnim izborima.

Tvrdi da probleme sa nesanicom nema zbog nervoze ili tuge, već ga je strah da će se, ukoliko zaspi, probuditi negdje u Pančevu, kao predsjednik Srbije, čiji će sastavni dio postati Crna Gora.

“Godinama sam se borio da Crna Gora bude nezavisna i da Srbija svoju šapu ponovo ne stavi na našu državu kao davne 1918. godine. Ali građani su u nedjelju ponovo izabrali retrogradne politike koje su izazvale zločine na ovim prostorima devedesetih i koje žele da nas vrate u 1918. godinu. Mislio sam nikada više, ali svakog trenutka se može desiti da se ponovo vratimo Srbiji, pogotovo sa Srbima na vlasti”, kazao je Đukanović.

Ističe da kao predsjednik Crne Gore neće dozvoliti da Crna Gora postane dio bilo koje druge države, pogotovo ne Srbije.

“Zamislite zaspim i ujutru se probudim kao predsjednik Srbije. A ne znam ništa o toj državi, o zakonima i predsjednikovanju. Mislim nije da sam znao nešto o crnogorskim, ali opet je to bilo moje”, rekao je Đukanović.

On je kazao da na svakih sat vremena gleda konferencije za štampu Zdravka Krivokapića, Dritana Abazovića i Alekse Bečića u izbornoj noći i to ga, tvrdi, drži budnim. 

“Ne mogu nakon toga zaspati od muke znajući da će mi se sprdati Aleksandar Vučić, Milorad Dodik i Edi Rama kada vide ko me je pobijedio”, zaključio je Đukanović.

Čađo

Continue Reading

Društvo

Đukanoviću asfaltirali put do kuće kako bi glasao za DPS

Published

on

By

Predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću asfaltiraan je put do kuće u Kočanima, kako bi na predstojećim parlamentarnim izborima zaokružio svoju Demokratsku partiju socijalista (DPS).


“To je bila stara trošna kuća pored Krupca. Brat i sin su mi je malo renovirali. Nijesam ni znao da su to u stvari dvije kuće, dok nijesu završili rekonstrukciju. E sada je problem u tom putu do druge kuće koji je loš. Ja stvarno trideset godina glasam za DPS, ali više se nije moglo trpjeti. Konačno je juče su moji iz DPS-a poslali mašine Geneksa da to asfaltiraju. Strašno je ispalo – dvije trake”, kazao je Đukanović za Finomen.

On je rekao da je Aco počeo da diže bedem oko kuće, kako bi se put i imanje zaštitio od klizišta.

“Mali Aco me stvarno pazi i obilazi. Ništa mi neće faliti dok je on živ. Stvarno je brižan brat. A moji iz DPS-a samo dođe pred izbore da potvrdim da ću se kandidovati, iako svima čine, a meni nikada ništa. Pa sam im posljednjeg puta rekao da ako hoće moj glas moraju i meni asfaltirati ovaj put kao što su učinili za pola Crne Gore”, istakao je.

Aco je rekao da više nije mogao finansijski da izdrži, kako bi se porodična kuća opremila i napravila, dok DPS ništa nije ulagao.    

“Sami smo mu kupili vilu pod Goricom, kako bi imao nešto svoje, a DPS za koji je činio i čini toliko toga se ni okrenuo na njega nije. Nego ja moram od svojih državnih para da mu gradim sve”, ističe mlađi Đukanović

Čađo

Continue Reading

Društvo

Marović: Đukanović me progoni jer nijesam htio da platim kafu

Published

on

By

Bivši predsjednik Skupštine Crne Gore i ideolog Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozar Marović ispovijedio se u lajv intervjuu kod odbjeglog biznismena Duška Kneževića da mu je jedna kafa sve zakuvala prije pet godina.

Tvrdi da je u nekadašnjem  kafiću Dali, preko puta zgrade Javnog servisa, sjedio sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, tadašnjim premijerom, ali da, iako je uvijek plaćao šta god bi jeli ili pili, odlučio je da tog dana to ne uradi.

“Bilo je previše. Svaki put me čovjek zovne na kafu, piće ili ručak, i ja platim. Budžet jednog budvanskog javnog preduzeća bi ponekad potrošio na izlaske sa njim. Tog dana sam rekao neću”, priča Marović.

Tvrdi da je problem sa Đukanovićem nastao kada je tadašnji premijer krenuo da ide, a nije se uhvatio za novčanik.

“Upotrebio je svoju najstariju foru. Pozvao je nekog telefonom i rekao mi – Sveto, moram hitno da idem pa reguliši ovo molim te. Tada mi je prekipjelo. Rekao sam mu da ću platiti moj espreso, a njegov dojč da plaćam neću. Prvo me je čudno pogledao, a onda mi je rekao da se ne glupiram i da bi platio, nego da je Blažu kupio još jednu elektranu, pa nije imao keša. Ja sam i dalje ostao pri svome, on me je samo nazvao stipsom, i rekao Zoranu iz obezbjeđenja da plati dojč. Zoran je, međutim, platio i moj espreso i namignuo mi. Sjutradan su me uhapsili”, kazao je Marović.

Tvrdi da ga je nakon toga više putu zvao, ali bezuspješno. Kaže da nikada više u životu to ne bi učinio.

“To su u stvari espreso i kafa koje su me najviše koštale. Najskuplja kafa koju sam popio. Tamo bih uvijek ostavio pet eura – dvije kafe i bakšiš. Ovako me je to sve koštalo 20 miliona preko javnog izvršitelja Milivoja Katnića”, istakao je Marović.

Đukanović je negirao sve Marovićeve optužbe i, kako je rekao, niko niže nije pao u pokušaju njegove diskreditacije. 

“Znači, sjedjeli smo u nekadašnjem Daliju, preko puta Javnog servisa, popio sam neki dojč zbog stomaka, uslijedio je neki poziv i hitno sam morao da idem. Rekao sam mu lijepo – Sveto, žurim, pa reguliši ti ovo. A sada mi od Budve do Beograda pričaju kako nijesam platio kafu”, pojašnjava Đukanović.

On tvrdi da će istraživački portal “UDAR” brzo objaviti Marovićev dosije kao saradnika srbijanske agencije BIA, gdje se vodi pod imenom “plava sportska torba”, dok mu je kontakt osoba Duško Knežević.

Čađo

Continue Reading

Trending

Zbilja, satira... © 2020 / finomen.me

Važno je znati da je Finomen platforma satirično-humoristični portal. Vijesti koje su objavljene na portalu su izmišljene s ciljem stvaranja satiričko-humorističnog sadržaja te ih stoga ne treba shvatati ozbiljno. Svaka sličnost sa stvarnim osobama, pojavama ili institucijama je slučajna. Osobe iz javnog života, odnosno javne ličnosti se mogu pojavljivati u sadržaju objavljenom na portalu samo kao akteri izmišljenih događaja. Svi njihovi stavovi, radnje, događaji vezani uz njih kao njihove izjave koje se citiraju u tekstu su izmišljeni. >>> pročitajte cjelokupni tekst uslova korišćenja >>>