Connect with us

Društvo

Đukanoviću asfaltirali put do kuće kako bi glasao za DPS

Published

on

Predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću asfaltiraan je put do kuće u Kočanima, kako bi na predstojećim parlamentarnim izborima zaokružio svoju Demokratsku partiju socijalista (DPS).


“To je bila stara trošna kuća pored Krupca. Brat i sin su mi je malo renovirali. Nijesam ni znao da su to u stvari dvije kuće, dok nijesu završili rekonstrukciju. E sada je problem u tom putu do druge kuće koji je loš. Ja stvarno trideset godina glasam za DPS, ali više se nije moglo trpjeti. Konačno je juče su moji iz DPS-a poslali mašine Geneksa da to asfaltiraju. Strašno je ispalo – dvije trake”, kazao je Đukanović za Finomen.

On je rekao da je Aco počeo da diže bedem oko kuće, kako bi se put i imanje zaštitio od klizišta.

“Mali Aco me stvarno pazi i obilazi. Ništa mi neće faliti dok je on živ. Stvarno je brižan brat. A moji iz DPS-a samo dođe pred izbore da potvrdim da ću se kandidovati, iako svima čine, a meni nikada ništa. Pa sam im posljednjeg puta rekao da ako hoće moj glas moraju i meni asfaltirati ovaj put kao što su učinili za pola Crne Gore”, istakao je.

Aco je rekao da više nije mogao finansijski da izdrži, kako bi se porodična kuća opremila i napravila, dok DPS ništa nije ulagao.    

“Sami smo mu kupili vilu pod Goricom, kako bi imao nešto svoje, a DPS za koji je činio i čini toliko toga se ni okrenuo na njega nije. Nego ja moram od svojih državnih para da mu gradim sve”, ističe mlađi Đukanović

Čađo

Društvo

Funkcioner DPS-a želi da se utvrdi odakle mu velika imovina

Published

on

By

Član Demokratske partije socijalista (DPS) Stanoje Zlatnik pozdravio je najavu nove vladajuće koalicije da se donese Zakon o porijeklu imovine. 

Kaže da godinama pokušava da utvrdi odakle mu stanovi, kuće, poslovni prostori, preduzeća i nekoliko desetina hiljada na bankovnom računu.

“To je sila. Dva puta sam se ženio i imam već šestoro odrasle djece. Svaka žena i svako dijete imaju mi po stan. Supruge imaju i po vikendicu, dok ja živim u porodičnoj kući. Radim sa nekretninama, energetikom, građevinom i trgovinom, i mogu vam reći da lijepo zarađujem od toga. Samo ne znam kako sam ušao u sve to, dok znam za dva stana i jednu vikendicu ne znam uopšte odakle mi”, pojasnio je Zlatnik svoj problem.

Tvrdi da se više puta obraćao policiji, ali bezuspješno. Jednom je tvrdi unajmio privatnog detektiva, koji je pokušao istražiti slučaj.

“Nije mogao otkriti odakle mi imovina, ali je njegova istraga tada pokazala da imam još par poslovnih prostora i još jedan bankovni račun. Račun u toj banci otvoren je bio nekih deset godina ranije, a nikako nijesam trošio novac sa njega. Živim dobro, ali opet ne bih volio da je nešto od toga stečeno nezakonito, korupcijom ili kriminalom”, kazao je Zlatnik.

Ističe da je od osnivanja DPS-a član te političke stranke, a sumnja da je njegovo čudno bogaćenje povezano sa tim. “Pričao sam sa nekoliko kolega iz partije i oni imaju sličan problem. Tako da bi ovaj zakon svima nama pomogao da shvatimo odakle nam toliko para i nekretnina”, kaže Zlatnik.

by Čađo

Continue Reading

Društvo

Đukanović dva dana nije spavao, strah ga je da se probudi u Srbiji

Published

on

By

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović ne može da spava, nakon što je njegova Demokratska partija socijalista (DPS) poslije 30 godina izgubila na parlamentarnim izborima.

Tvrdi da probleme sa nesanicom nema zbog nervoze ili tuge, već ga je strah da će se, ukoliko zaspi, probuditi negdje u Pančevu, kao predsjednik Srbije, čiji će sastavni dio postati Crna Gora.

“Godinama sam se borio da Crna Gora bude nezavisna i da Srbija svoju šapu ponovo ne stavi na našu državu kao davne 1918. godine. Ali građani su u nedjelju ponovo izabrali retrogradne politike koje su izazvale zločine na ovim prostorima devedesetih i koje žele da nas vrate u 1918. godinu. Mislio sam nikada više, ali svakog trenutka se može desiti da se ponovo vratimo Srbiji, pogotovo sa Srbima na vlasti”, kazao je Đukanović.

Ističe da kao predsjednik Crne Gore neće dozvoliti da Crna Gora postane dio bilo koje druge države, pogotovo ne Srbije.

“Zamislite zaspim i ujutru se probudim kao predsjednik Srbije. A ne znam ništa o toj državi, o zakonima i predsjednikovanju. Mislim nije da sam znao nešto o crnogorskim, ali opet je to bilo moje”, rekao je Đukanović.

On je kazao da na svakih sat vremena gleda konferencije za štampu Zdravka Krivokapića, Dritana Abazovića i Alekse Bečića u izbornoj noći i to ga, tvrdi, drži budnim. 

“Ne mogu nakon toga zaspati od muke znajući da će mi se sprdati Aleksandar Vučić, Milorad Dodik i Edi Rama kada vide ko me je pobijedio”, zaključio je Đukanović.

Čađo

Continue Reading

Društvo

Marović: Đukanović me progoni jer nijesam htio da platim kafu

Published

on

By

Bivši predsjednik Skupštine Crne Gore i ideolog Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozar Marović ispovijedio se u lajv intervjuu kod odbjeglog biznismena Duška Kneževića da mu je jedna kafa sve zakuvala prije pet godina.

Tvrdi da je u nekadašnjem  kafiću Dali, preko puta zgrade Javnog servisa, sjedio sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, tadašnjim premijerom, ali da, iako je uvijek plaćao šta god bi jeli ili pili, odlučio je da tog dana to ne uradi.

“Bilo je previše. Svaki put me čovjek zovne na kafu, piće ili ručak, i ja platim. Budžet jednog budvanskog javnog preduzeća bi ponekad potrošio na izlaske sa njim. Tog dana sam rekao neću”, priča Marović.

Tvrdi da je problem sa Đukanovićem nastao kada je tadašnji premijer krenuo da ide, a nije se uhvatio za novčanik.

“Upotrebio je svoju najstariju foru. Pozvao je nekog telefonom i rekao mi – Sveto, moram hitno da idem pa reguliši ovo molim te. Tada mi je prekipjelo. Rekao sam mu da ću platiti moj espreso, a njegov dojč da plaćam neću. Prvo me je čudno pogledao, a onda mi je rekao da se ne glupiram i da bi platio, nego da je Blažu kupio još jednu elektranu, pa nije imao keša. Ja sam i dalje ostao pri svome, on me je samo nazvao stipsom, i rekao Zoranu iz obezbjeđenja da plati dojč. Zoran je, međutim, platio i moj espreso i namignuo mi. Sjutradan su me uhapsili”, kazao je Marović.

Tvrdi da ga je nakon toga više putu zvao, ali bezuspješno. Kaže da nikada više u životu to ne bi učinio.

“To su u stvari espreso i kafa koje su me najviše koštale. Najskuplja kafa koju sam popio. Tamo bih uvijek ostavio pet eura – dvije kafe i bakšiš. Ovako me je to sve koštalo 20 miliona preko javnog izvršitelja Milivoja Katnića”, istakao je Marović.

Đukanović je negirao sve Marovićeve optužbe i, kako je rekao, niko niže nije pao u pokušaju njegove diskreditacije. 

“Znači, sjedjeli smo u nekadašnjem Daliju, preko puta Javnog servisa, popio sam neki dojč zbog stomaka, uslijedio je neki poziv i hitno sam morao da idem. Rekao sam mu lijepo – Sveto, žurim, pa reguliši ti ovo. A sada mi od Budve do Beograda pričaju kako nijesam platio kafu”, pojašnjava Đukanović.

On tvrdi da će istraživački portal “UDAR” brzo objaviti Marovićev dosije kao saradnika srbijanske agencije BIA, gdje se vodi pod imenom “plava sportska torba”, dok mu je kontakt osoba Duško Knežević.

Čađo

Continue Reading

Trending

Zbilja, satira... © 2020 / finomen.me

Važno je znati da je Finomen platforma satirično-humoristični portal. Vijesti koje su objavljene na portalu su izmišljene s ciljem stvaranja satiričko-humorističnog sadržaja te ih stoga ne treba shvatati ozbiljno. Svaka sličnost sa stvarnim osobama, pojavama ili institucijama je slučajna. Osobe iz javnog života, odnosno javne ličnosti se mogu pojavljivati u sadržaju objavljenom na portalu samo kao akteri izmišljenih događaja. Svi njihovi stavovi, radnje, događaji vezani uz njih kao njihove izjave koje se citiraju u tekstu su izmišljeni. >>> pročitajte cjelokupni tekst uslova korišćenja >>>